Hírek

A Maros megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács (MIET), mint a Maros megyei ifjúság érdekvédelmi szervezete a választásokat megelőzően azon dolgozott az RMDSZ Maros megyei szervezetével együttműködve, hogy a soron következő önkormányzati választásokon minél több fiatal jelöltje legyen a Szövetségnek. Az elkezdett munka sikeresnek tekinthető, hiszen egyre több fiatal kap lehetőséget arra, hogy kipróbálja magát a politikában. Jelenleg tizennégy 40 év alatti fiatal polgármesterjelöltje van a Szövetségnek, azonban lesznek fiatalok a megyei tanácsosi listán és még többen a helyi tanácsosi listákon is.
E tények tükrében elmondhatjuk, hogy a fiatalságnak érdekképviseleti szempontból is van jövője Maros megyében. Így alaptalanok azok az állítások, melyek szerint az RMDSZ Maros megyei szervezete nem ad esélyt a fiataloknak. A Maros megyei szervezet úgy gondolja, hogy az idősebb generáció tapasztalata mellett igenis szükség van a fiatalok dinamizmusára és energiájára. A jövő a fiatalságban van.
A MIET a következőkben is azon fog dolgozni, hogy a fiatalság érdekérvényesítését megvalósítsa, illetve egyre több fiatalt meggyőzzön arról, hogy a közügyek intézésében való részvétel az ifjúság számára is fontos. Így arra buzdítunk mindenkit, hogy Szólj(on) bele!