Csibi Attila

Nevem Csibi Attila Zoltán.

Tanulmányaimat az általános iskolától az érettségiig Erdőszentgyörgyön végeztem. Utána Miskolcra kerültem egyetemre, ahol közgazdaságtant végeztem. Két évet dolgoztam Magyarországon, Budapesten, miután rádöbbentem, hogy a szívem hazahúz. Túl sok minden kötött Erdőszentgyörgyhöz, hogy olyan könnyen fel tudjam adni. 2005-ben jöttem haza, pontosabban Marosvásárhelyre. 2006-tól dolgoztam a Diego áruháznál, mint igazgató, majd regionális igazgató is voltam Erdélyben.

2009-től vagyok az RMDSZ erdőszentgyörgyi elnöke. A vezetőséget időközben kicseréltük, megpróbáltam fiatalítani, ami részben sikerült is. Előválasztások előtt szintén elég sok a fiatal tanácsosjelöltünk, akiket szeretnénk bejuttatni a tanácsba. Természetesen szükségünk van az idősebb korosztályra is, hiszen tapasztalatuk és széles körű rálátásuk nagy segítséggel van a fiatalság számára.

Erdőszentgyörgy legnagyobb problémáját a hiányos infrastruktúrában látom. Nincs utca, nincs járda, nincs sánc. Jelenleg a vezetőség aláírt egy fejlesztési projektet, amely 14 utca aszfaltozásáról szól. Reméljük, ez minél hamarabb beindul és működni is fog.

Eddigi tevékenységem az RMDSZ-en belül a kulturális élet, a sport, és tanácsosi munka volt. Megpróbáltam átfogóan megszervezni a település életét.

Továbbá fontosnak tartom a turizmus felé való nyitást is. Kulturális örökségünk, a  Rédey kastély jelent pillanatban is restaurálás alatt áll, de reméljük idén befejeződnek a munkálatok.  Erdőszentgyörgyöt szeretnénk egy kisküküllő- menti turisztikai bázissá alakítani, amely Szovátától függetlenül működjön. Ebbe bele szeretnénk foglalni a bözödi tavat, és Bözöd falut is, amely Erdőszentgyörgyhöz tartozik, és ahol rengeteg kézműves foglalkozás zajlik. Itt olyan hagyományok vannak, melyekből szintén turisztikai tőkét lehet kovácsolni.

Bátorítanék minden fiatalt, hogy visszatérjen Erdőszentgyörgyre, hiszen minden lehetőség adott a számukra. Azon vagyunk, hogy Erdőszentgyörgyöt igazi várossá fejlesszük!