Kristóf József

 

Nevem Kristóf József- Lóránt, 1947.augusztus 25-én születtem Magyarón.

Édesapám József- nyugdíjas tanár, édesanyám Etelka, szintén nyugalmazott iskolai titkárnő.

Az elemi iskolát Magyarón végeztem, majd a Mezőgazdasági szaklíceumban érettségiztem. Középiskolai tanulmányaimat követően a marosvásárhelyi Dimitrie Cantemir Egyetem könyvelői szakán szereztem főiskolai oklevelet, majd a Spiru Haret közigazgatási  szakán szereztem egyetemi diplomámat. Ezt követően, 2010-ben a Közügyek Intézésében (Managementul Sectorului Public) két éves tanulmányaimat befejezve mesteri diplomát szereztem a temesvári Politehnika Gazdaságtudományi karán.  Mindezeket abból a megfontolásból, hogy manapság egyre nagyobb szakértelemre van szükség  a közigazgatás területén.

Ízig-vérig magyarói vagyok, szeretem községemet, falumat, itt tanultam meg járni, édes anyanyelvünket beszélni, becsületesen élni, és kitartó szorgalommal dolgozni.

Itt alapítottam családot is – feleségem Orsolya, falunkban oktatja a gyerekeket, s szintén itt született fiam Lóránt. Ezért hát kedves választók, nem akarom ezt a falut elhagyni.

Sőt, mindent meg szeretnék tenni azért, hogy Magyaró régi jó híréhez méltóan virágozzon és prosperáljon!

Eddigi  szolgálatom  során  folyamatos kapcsolatban  voltam  az emberekkel, ezért úgy érzem, ismerem közösségeink valós gondjait, problémáit, hisz több mint 15 éve dolgozom   adószedőként, a magyarói önkormányzatnál, előtte pedig a Megyei Statisztikai hivatalnál  havonta 20-25 családnál készítettem társadalmi ankétokat .

De nem csak  munkahelyeimen volt alkalmam jelen lenni  a közösség életében, hanem a közművelődésben is ki vettem a részem, hisz sok éven át táncoltam a helyi hagyományőrző néptánccsoportban, ugyanakkor a sportéletben is hűen kivettem részem ezért elkötelezett védnöke vagyok. Jelenleg is futballozok a holtmarosi csapatban, és évenként egyik szervezője voltam és vagyok a hagyományossá vált Falunapoknak.

Tehát én, munkára és a község szolgálatára jelentkezek! Fiatal vagyok, de sokat tanultam azért, hogy szakértelemmel vezethessem a községet! Felkészültem becsületesen, hatékonyan.