Székely Attila

Nevem Székely János Attila, 1978. február 28-án születtem Dicsőszentmártonban. Tanulmányaimat a magyarsárosi általános iskolában kezdtem, majd a marosvásárhelyi Bolyai Farkas líceumban folytattam, és végül 2006-ban a marosvásárhelyi Petru Maior Egyetem természettudományi karán fejeztem be matematika-informatika szakon.

Ebben az időszakban dolgoztam a dicsőszentmártoni  polgárőrségnél, majd a kórháznál. Tanulmányaim befejezése után elutaztam Magyarországra és Angliába, majd 2008-ban elkezdtem a tanári karrierem a marosvásárhelyi “Szász Adalbert” líceumban.  Ezt követően pedig a dicőszentmártoni “Constantin Brancusi” líceumban, 2009-től az “Andrei Barseanu” líceumban, és a “Traian” gimnáziumban is tanítottam.

Szabadidőmben szeretek kosárlabdázni, focizni, és tagja vagyok a dicsőszentmártoni amatőr színtársulatnak is., valamint szeretném még megemlíteni, hogy beszélek angolul és németül is.

Az RMDSZ helyi szervezetében 2008 után vettem aktívabban részt, amikor hanyatlóban volt a tevékenység. Egy erkölcsi hanyatlás is megindult, aminek eredményeképpen elveszítettük az alpolgármesteri helyünket is. Ennek szeretném a helyreállítását, hogy újra egy erős és összetartó közösség legyen Magyarsároson,  aminek eredménye lehet a polgármesteri állás visszanyerése, valamint  közösségünk, templomunk és iskolánk megerősítése.